A gyerekek több mint 80 százaléka megy hétfőtől óvodába

A kecskeméti önkormányzati óvodákban szerdáig lehetett jelezni, hogy a szülők jövő hétfőtől kérnek-e óvodai ellátást gyermeküknek. Mint megtudtuk, 2792 ovis közül 2355-nek igen.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A terv már ismert volt egy ideje, hogy az óvodák április 19-től nyitnak, és Orbán Viktor miniszterelnök szerdai bejelentésében ezt megerősítette.

A kecskeméti óvodák már hétfőn elkezdték az igények felmérését, hogy jövő héttől hány gyermekre számíthatnak. A szülőknek elektronikusan kellett válaszolniuk, igénylik-e hétfőtől az óvodai ellátást, vagy nem. A vészhelyzetre való tekintettel továbbra is van lehetőség a gyermekek óvoda alóli felmentésére, egészen május 23-ig, tehát a családok minden körülményt mérlegelve dönthetnek úgy, hogy ha meg tudják oldani, otthon tartják gyermeküket. Ilyen esetben kérvényt kell az óvodának benyújtani.

Megkérdeztük csütörtökön a kecskeméti önkormányzatot, mekkora igény van az óvodai ellátásra a jelenlegi helyzetben. Mint Takács Valentina kommunikációs vezetőtől megtudtuk, összesen 2355 gyermeknek kérték a szülei, ami ha 2792 férőhelyet figyelembe véve az önkormányzati fenntartású intézményekben, egészen magas, 84 százalékos arány.

Kérdésünkre Takács Valentina azt is elmondta, hogy a korábban bevezetett járványügyi óvintézkedések, így például a zsiliprendszer megmarad, azaz a szülők továbbra sem léphetnek majd be az óvodába. A fertőtlenítés folyamatos az óvodákban, ahogy az ügyelet alatt is végig elvégezték.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában