A diákok nagy része visszatért az iskolákba

A pedagógusok többségét már beoltották, akit nem, az korábban átesett a betegségen.

Barta Zsolt

A kiskőrösi Petőfi iskola diákjai közül 27-en maradtak otthon hétfő

Forrás: Barta Zsolt

A kiskőrösi Petőfi Sándor evangélikus iskola 297 elsős diákjából 27-en nem mentek iskolába hétfőn. Közülük tízen igazoltan maradtak távol. A tanítók közül mindenki felvette a munkát – tájékoztatta a baon.hu-t Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum igazgatója. Mint mondta, a pedagógusok többségét beoltották, azok maradtak ki, akik a közelmúltban estek át a betegségen. Korábban felmerült, hogy az alsós osztályokat szétszedik az intézményben, azaz egy-egy osztály tanulóit akár két tanteremben is tanítják, ugyanakkor a felsősök által használt székek és asztalok kényelmetlenek a kicsik számára. Nem látnának ki például az asztalok mögül, ezért marad minden a régiben – mondta az igazgatónő.

A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában a 304 alsós diák közül 29-en maradtak távol a hét eleji kezdéskor. Közülük 15 diák esetében a szülők előre jelezték az otthonmaradást. Udvarhelyi Attila igazgató elmondta, hogy a tanárok 90 százaléka felvette az oltást. Az elmúlt hónapokban 12-en kapták el a korona­vírust, akik közül ketten kórházba is kerültek.

A kiskőrösi Petőfi iskola diákjai közül 27-en maradtak otthon hétfő
Fotó: Barta Zsolt

Csengődön kis létszámú, 15-19 fős alsó tagozatos osztályokkal indult újra a klasszikus tanítás. Németh István intézményvezető, aki maga is átesett a betegségen, elmondta, hogy a munkatársainak a felét már beoltották a koronavírus ellen, többen korábban szintén legyőzték a járványt. A gyerekek azonban hordozhatják tünetmentesen a kórt. Mint mondta, az intézményben rendszeresen fertőtlenítenek, a maszkviselés mindennapos, a délutáni foglalkozások száma korlátozott, és 15 óráig tart a napközis felügyelet. A járványra reagálva egy érdekes házirendet vezettek be. Egy nap három online órát tartanak meg, ezek hossza 25–30 perc. A leckét a diákoknak 12 és 14 óra között kell megoldani és visszaküldeni. Ezt a tanárok 16 óráig kijavítva küldik el a tanulóknak – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában