Wojtyla

2021.04.05. 13:47

A borotai polgármester támogatta a szegények ebédjét

Húsvét előtt Kisné Tóth Renáta, Borota polgármestere támogatta a szegények ebédjét a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján.

Sebestyén Hajnalka

Kisné Tóth Renáta látogatása során személyesen is megismerkedett a civil szervezet karitatív munkájával. A borotai polgármester és Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója tavaly ősszel ismerkedett meg. Ennek apropóját is felelevenítették a találkozón.

– Anna Margit festőművész nyomában indultam el. Feleségem, aki a falu szülöttje, múlt ősszel egy beszélgetés során felhívta a figyelmemet, hogy Anna Margit 1913-ban Borota és Jánoshalma között látta meg a napvilágot egy birtokon, ahol édesapja gazdatiszt volt. Munkássága világszerte ismert a galériákban, mivel szülőföldjéről még gyermekkorában elszármazott, így ott életpályájáról csak kevesen tudnak.

Farkas P. József azzal a céllal utazott a településre, hogy felkeltse a festőművésznő emlékezetét a helyi közvéleményben. A helyszínen Kisné Tóth Renáta polgármester asszony fogadta őt.

A novemberi látogatás eredményeként Borotán emléktáblát állítanak Anna Margit tiszteletére. Emellett a tervek szerint júniusban tárlat nyílik a művésznő alkotásaiból a Koch Pincészet egyik helyiségében. A kiállítást Nagy István agrár- és vidékfejlesztési miniszter nyitná meg. Az általános iskolában pedig a helység könyvtárosa ismeretterjesztő előadást tart a festőnő képeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában