Kecskemét

2021.03.19. 11:30

Szerelmi bánata miatt ült autóba a korlátot kidöntő autós

Szerelmi bánatában kocsikázott a városban jobbkormányos autójával az a férfi, aki a kecskeméti kiskörúton túl gyorsan ment, kisodródott és végül kidöntötte a korlátot. Kiderült, az eset még múlt pénteken este történt.

Hraskó István

Számos közvilágítási lámpa nem világít Kecskemét nagy forgalmú útjai mentén, így például az az Erzsébet körút és a Kossuth körúton sem.

Fotó: Bús Csaba

Múlt hétvégén nagy visszhangot keltett a kecskeméti kiskörúton zajló illegális autóverseny. A közösségi oldalra vasárnap este 7 óra után felkerült egy videó, amelyen a Piarista iskola – régi SZTK előtti kanyarban és a Hornyik János körúton látható három autó, melyek nagy csikorgással, a sávozást nagyjából-egészében figyelmen kívül hagyva veszik be a kanyart, majd nyilvánvalóan 50 km/h-nál sokkal nagyobb tempóban száguldanak tovább.

A nemzeti ünnepen, hétfőn este rendőri akció is volt a kiskörúton, éppen a videó miatt és négy sofőrrel szemben szabtak ki különböző jogsértések elkövetése miatt 10 ezer forint/fő helyszíni bírságot.

Volt, aki úgy gondolta, a „versenyzőknek” köszönhető a Piaristák terén az út és a járda között kidöntött korlát. Király József önkormányzati képviselő ezt posztolta közösségi oldalán: „Elég volt! A hétvégi kiskörúti száguldozás „eredményeként” láthatjuk a kiszakadt korlátot Kecskeméten„.

Most kiderült, valóban gyorsan hajtó sofőr okozta a bajt, bár mint a pénteki rendőrségi közleményből kiderül, vélhetően nem időrekordot akart dönteni, mást utolérni, vagy szórakozásból száguldozni.

A megyei rendőr-főkapitányság leírta: bár hivatalos feljelentés vagy állampolgári bejelentés nem érkezett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, de a már említett videó alapján hivatalból eljárást indítottak, hogy kiderítsék, ki döntötte ki a korlátot.

– A Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a környék térfigyelő kameráinak a felvételeit lefoglalták és elemezték, így kiderült, hogy a rongálást vélhetően egy jobbkormányos autóval követték el – áll a rendőrségi közleményben, mely szerint az eset még március 12-én, azaz múlt pénteken este történt.

A járművet és sofőrjét az egyenruhások csütörtökön azonosították és megtalálták.

A 42 éves kecskeméti férfi a meghallgatásakor beismerte tettét a rendőröknek. Elmondta, hogy szerelmi bánatában kocsikázott a városban, a kiskörúton nem megfelelően választotta meg autója sebességét, ezért lesodródott az útról, nekiment a korlátnak, és miután azt kidöntötte, megállás nélkül továbbhajtott.

A felelőtlen manőver következtében a kocsi minden oldala megrongálódott. A rendőrség hozzátette: a férfivel szemben eljárást indítottak, és vizsgálják az eset körülményeit.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában