készülődés

2021.03.28. 10:59

Óvatosan tervezik a borünnepet Hajóson

A hajósiak bíznak abban, hogy május végén az Orbán-napi Borünnepet meg lehet majd tartani.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Mivel még mindig nem lehet egyértelműen látni, hogy a járvány mikor enyhül, ezért csak óvatos tervezgetésbe kezdett Hajós önkormányzata. Abban bízva, hogy ebben az évben már legalább egy szerényebb Orbán-napi Borünnepet meg lehet majd tartani május végén.

– Több kollégám egybehangzó véleménye szerint felesleges erőfeszítéseket teszünk, de van rá egy megnyert másfél millió forintos pályázatunk – indokolta a bevallottan visszafogott szervezés elindítását Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester.

– Amennyiben a korlátozó intézkedéseket olyan mértékben enyhítené a kormányzat, akkor ha műsoros rendezvénnyel nem is, legalább egy kézművesvásárral szeretnénk kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a pince­faluba látogatóknak – vázolta.

Ez nyilván a központi Borbíró utcán valósulna meg, a többi borturisztikai eseményt elszórva tartanák.

A városvezető hozzátette: még a szerény programok megszervezése kapcsán is „vannak kételyeik”, hiszen felelősen nem lehet ezreket egy helyszínre csalogatni, ha még fennáll a járványveszély.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában