szavazási eredmények

2021.03.08. 10:55

Olvasóink többsége szerint fontos beszélnünk az állatvédelemről

Múlt heti szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, olvasóink kitöltötték-e már az állatvédelmi konzultációt.

baon.hu

KIEV, UKRAINE - SEPTEMBER 14: Artists perform with tigers during presentation of new exclusive circus program steampunk circus show «The Pendulum of Time» – (Crazy Dreamers) in the National Circus of Ukraine in Kiev, Ukraine, on September 14, 2019. Many animals are used in shows across the world, for the purpose of financial gain and entertainment, despite the objections of animal rights defenders. World Animal Day, an international day of action for animal rights and welfare celebrated annually on October 4. The mission of World Animal Day, is "To raise the status of animals in order to improve welfare standards around the globe. Building the celebration of World Animal Day unites the animal welfare movement, mobilising it into a global force to make the world a better place for all animals. Vladimir Shtanko / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Vladimir Shtanko

Az emberek nagy része pontosan tudja, mit jelent gazdinak lenni. Egy állat családtaggá válhat, és életünk akár minden meghatározó pillanatában velünk lehet: az eljegyzésnél, az esküvőn, a családi nyaralásokon, az újszülött hazaérkezésénél, az első veszekedésnél, a sokadik félelmetes viharnál, vagy pusztán csak a mindennapos tevékenységeinknél. Az állattartásnak természetes velejárója, hogy négylábú barátaink a szívünkhöz nőnek, mégsem óvja őket mindenki egyformán, és a háziállatokon kívüliekről még szó sem esett. Gyakran büntetlenül kínoznak állatokat, mások pedig talán tudat alatt, talán tudatosan, de rombolják az életminőségüket, vagy veszélynek teszik ki őket bizonyos cselekedetekkel. Sokan bántalmazás áldozatai lesznek, sérülten kerülnek be a menhelyekre, a vadállatokat pedig cirkuszi porondra kényszerítik.

Egyre gyakrabban hallunk állatvédelemmel kapcsolatos megmozdulásokról, felszólalásokról, javaslatokról, de ezúttal önálló kezdeményezésre nem volt szükség, hiszen a kormány meghallgatta a magyar emberek véleményét, és állatvédelmi konzultációt indított, melyben 13 kérdés tért ki az egész társadalmat érintő ügyre.

De vajon olvasóink kitöltötték a konzultációt?

A szavazók 38 százaléka kitöltötte, hiszen fontosnak tartja, hogy foglalkozzunk az állatvédelem témájával.

32 százalék egyáltalán nem hallott az állatvédelmi konzultációról.

Olvasóink 24 százaléka azért nem töltötte ki, mert véleménye szerint úgysem lesz semmilyen hatása.

6 százalék a szavazás pillanatában még nem, de ígérete szerint azóta, a határidőig kitöltötte a konzultációt.

[eweb-voting id="3671473"]

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában