beruházás

2021.03.15. 07:00

Napokon belül elkezdik a rémi bekötőút felújítását

Napokon belül elindul a bekötőút felújítása, az alapozó­kő egy részét már be is depózta a kivitelező cég.

Márton Anna

A bekötőút rossz állapotban van, ráfér a felújítás

Fotó: Márton Anna

– Két fontos futó beruházás van a településen, ezek közül az egyik a bekötőutunk, ami a települést a főúttal köti össze, ez közel három kilométeres szakaszt jelent. Az előkészítői munkákat elkezdték, és a projekttábla is kikerült. A szükséges anyagok egy részét már be is depózta a kivitelező cég. Ugyanaz, amely korábban felújította a településen átvezető utat. Ha ugyanolyan jól és flottul megy majd a munka, mint korábban, a lakókat nem sokáig fogja zavarni az útfelújítás – mondta Papp Imréné polgármester.

Ezenkívül jelenleg zajlik egy másik beruházás is Rémen, a település egy sikeres Magyar Falu Programnak köszönhetően egy régi, el­hagyott ingatlant vásárolt meg, melyet közterületté alakítanak át.

– Ez volt a másik Achilles-pontja a községnek, mert aki bejött a faluba, ezt látta. De így rendben lesz, már most is sokkal jobban néz ki. Letakarítottuk a területet, megrendeltük a kerítést, és egy közparkot alakítunk ki, növényekkel, fákkal, bokrokkal, évelőkkel, örökzöldekkel

– részletezte a polgármester.

Az elmúlt évben több fontos felújítást végeztek a faluban, egyebek mellett a háziorvosi rendelőt, a fogorvosi rendelőt, a védőnői szolgálatot sikerült korszerűsíteni, valamint a temetőben egy urnafalat és térkő burkolatot létesítettek, közel 33 millió forintos Magyar Falu Program-támogatásból. A védőnői szolgálatra 10 millió forintot nyertek a Magyar Falu Programból. Az épületben a vizesblokkot, a burkolatot és a villanyvezetéket is kicserélték, sorolta az elöljáró.

– Tavaly a Belügyminisztérium pályázatának köszönhetően 1,5 millió forintot fordíthattunk az önkormányzat folyosójának burkolatcseréjére és festésére, jelenleg szép, rendezett az intézményünk. A könyvtár épületének korszerűsítésére, ugyancsak belügyminisztériumi támogatásból, nyolcmillió forintot költöttünk. A településen folyamatosak a fejlesztések, amikor elkészült a központon átvezető út fejlesztése, akkor kaptunk ígéretet a bekötőút felújítására, ez most nagy öröm, hogy betartották – fogalmazott Papp Imréné.

A bekötőút rossz állapotban van, ráfér a felújítás
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában