Müller Cecília: egészséges gyerekek menjenek játszótérre!

Kizárólag egészséges gyermekek és szülők menjenek a játszóterekre – hívta fel a figyelmet a Békés Megyei Hírlap kérdésére válaszolva az operatív törzs keddi tájékoztatóján Müller Cecília.

baon.hu

Budapest, 2020. május 16. Édesanya gyermekével a fõvárosi Hunyadi téren lévõ játszótéren 2020. május 16-án. Ettõl a naptól ismét kinyitottak egyes budapesti játszóterek, de a gyerekek 18 év feletti kísérõinek kötelezõ kendõvel, maszkkal vagy sállal eltakarni az orrukat és szájukat. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI / Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

Az országos tisztifőorvos elmondta, a kicsik között nehéz a kötelező védőtávolságot tartani, de mégis törekedni kell rá, és érdemes egyfajta létszámkorlátot felállítani az egyes elemeknél, hogy egymástól minél távolabb játszhassanak a gyermekek.

Hozzátette:

az elemeket a játszóterek nyitása előtt le kell takarítani, majd vírusölő kendővel, szerrel fertőtleníteni, és most a járvány miatt a fenntartókat arra kérik, hogy naponta többször is tegyék meg ezt azoknál a játékoknál, amelyeket egymás után fognak meg a kicsik.

A homokozókra kitérve elmondta: télen a le nem takart homokozók szennyeződhetnek, ezért azokat tavasszal fel kell ásni, általában ez a művelet elegendő is, hiszen a napsütés megteszi a jótékony hatását. Most azonban arra kérte a fenntartókat, hogy mindenhol cseréljék ki a homokot, és azt gyakran forgassák is, hogy az UV-sugarak fertőtleníthessék a szemcséket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában