galériával

2021.03.02. 10:23

Madárodúkkal bővült a kecskeméti Érzékelések Kertje

Madáretetők után hétfőn madárodúkkal bővült a kecskeméti Érzékelések kertje.

Sebestyén Hajnalka

A II. Rákóczi Ferenc iskola szomszédságában, a közterületen lévő kertet a Kecskeméti Szent László Lions Club tavaly ősszel építette ki, mely elsősorban a látássérülteknek, a vakoknak és gyengénlátóknak készült.

A kert gondozását a II. Rákóczis gyerekek vállalták magukra, és örömmel vettek részt a klub által hirdetett madáretető és madárodú építési versenyen is.

Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke elmondta: az év elején kihelyezett madáretetőkből sajnos többet megrongáltak és elloptak, ezért most a gyerekek segítségével pótolták. A klub újabb versenyt hirdetett a diákok körében, arra ösztönözték a fiatalokat, hogy készítsenek újabb etetőket, illetve a költési időszakra tekintettel madárodúkat. Nagyon szép munkák születtek, melyeket hétfőn díjazott is a klub, illetve együtt helyezték ki a gyerekekkel valamennyi egyedi építményt. Így most már 17 madáretető, illetve madárodú könnyíti meg a kis állatok életét.

A rendezvény keretében Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető egy-egy, a gyerekek által készített képpel köszönte meg a Kecskeméti Szent László Lions Club, és a kecskeméti Digital Lions Club segítségét, adományait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában