exatlon / dominika

2021.03.12. 08:45

Három versenyzőt, köztük Virág Andrist is kórházba kellett szállítani

A Bajnokokat még az ág is húzza ezen a héten. Szerdán elbúcsúztatták a csapat egyik oszlopos tagját, Szabó Franciskát, csütörtökön pedig két versenyzőjüket is kórházba kellett szállítani, ráadásul pont ugyanazzal a fejsérüléssel.

Morva Daniella

Forrás: exatlon.hu

A legkevésbé sem indult jól a Bajnokok tizenegyedik Dominikán töltött hete, hiszen azzal, hogy elveszítették a hétfői napot, nem csupán egy hátrányt szereztek meg maguknak, de a villából is ki kellett költözniük. A második nap sem hozott változást, a különleges " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tengerparti lovaglást ugyanis a Kihívók nyerték meg. Ám ha bárki azt gondolta volna, hogy ezt már nem lehet fokozni, elérkezett a szerda, ahol Palik László a sport-reality harmadik évadának egyik legdrámaibb bejelentésével fogadta a versenyzőket.

A két héttel ezelőtt, futam közben lesérült Szabó Franciska az utóbbi időkben lábadozni próbált, hogy mihamarabb visszatérhessen társai közé, és ne csupán a pálya széléről tudja támogatni őket. Eredményei azonban nem javultak, a legutóbb elvégzett vizsgálatok alapján pedig orvosai úgy döntöttek: nem folytathatja tovább a versenyt.

A sokkoló bejelentésre senki nem számított, mindenki őszintén bízott Franciska gyógyulásában.

Mindkét csapat " target="_blank" rel="noopener noreferrer">könnyekben tört ki, a csupaszív Bajnoknő pedig igyekezett néhány gondolatot összeszedni, melyekkel elbúcsúzott társaitól és ellenfél játékosaitól. Azóta kiderült, hogy a cselgáncsbajnok három szalagja elszakadt, kettő pedig részlegesen sérült, így ha hazaér, műtét vár rá.

A Bajnok csapat mindössze néhány hét leforgása alatt veszítette el kezdőjátékosainak jelentős részét, kezdve Bors Mátéval, majd következett Szendy Lilla, a múlt héten Szarka Ákos távozott, szerdán pedig Szabó Franciskától kellett búcsút venniük.

Szomorkodásra azonban nem maradt túl sok idejük, hiszen a játék a bejelentést követően azonnal folytatódott, a tét pedig nem kisebb volt, mint a Joker mellé megszerezni a hazatelefonálás jogát. A Bajnokok minden erejüket bevetve, fájdalmaikat a szőnyeg alá söpörve küzdöttek, és jelentős fölénnyel be is húzták a szerdai napot.

A pirosak kézhez kaptak egy telefont, mellyel mindenki tárcsázhatta a hazaiak telefonszámát, és néhány perc erejéig videóhívásban kapcsolatba léphetett velük. Virág András, az Exatlon harmadik évadának másodikként érkező kecskeméti versenyzője, az ikertestvérével és édesanyjával beszélgethetett.

A csütörtöki napon aztán következett a harmadik évad legvéresebb végjátéka, melyről három versenyző is fejsérüléssel távozott. Elsőként Virág Andrist, majd Móricz Dánielt, végül pedig a Kihívó Szente Grétit kellett kórházba szállítani.

A játékosok nagyjából ugyanúgy ütötték be a fejüket – igaz, két különböző helyen –, a gyorsaság és kapkodás következtében, mindhárman vérző fejjel távoztak a pályáról.

Bár Virág Andris kérte az orvosokat, hogy csak a versenynap végén szállítsák kórházba és varrják össze a sebet, ebből nem engedtek, ahogy a másik két játékosnál sem.

Virág Andris az első futamán sérült le, de a pontot behúzta
Fotó: exatlon.hu

A Bajnok csapat így igencsak megfogyatkozott a verseny végére, hiszen Ujvári Izabella egy korábbi sérülés miatt eleve nem állhatott rajthoz, a két fiút pedig kórházba szállították. Kénytelenek voltak négyen helytállni, Somhegyi Krisztián egyedüli férfiként. Úgy tűnt, ez sem törte meg őket, ugyanúgy felszívták magukat, mint Franci távozását követően, és 10-5-re behúzták a végjátékot. Ezzel eldőlt: a Kihívók mennek párbajozni.

– A tegnapi nap után én már azt hittem, hogy semmilyen meglepetés nem várhat minket, de az élet megint közbeszólt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy a sok csapás ellenére a csapategység egy pillanatig nem imbolygott meg – értékelte a napot Somhegyi Krisztián, aki örült, hogy Herczeg-Kis Bálint ellen két futamot is hozni tudott egyedül férfijátékosként.

A bajnoki megbeszélést követően a két sérült is visszaérkezett a faházba, majd elárulták: négy-négy öltéssel varrták össze a sebeiket.

Tóth Janka emlékeztette a két fiút arra, hogy Szabó Franciska milyen útravalóval hagyta itt őket: „az egészség az első!”

Virág Andris megvédte magát és csapattársát, úgy érezte, nem felelősek azért, ami történt, hiszen a versenypályán egy ilyen sérülés akarva-akaratlanul is megtörténik. Ettől függetlenül sajnálták, hogy nem vehettek részt a végjátékon. A többiek meg is tréfálták őket, próbálták elhitetni velük, hogy a pontjaik hiányoztak a győzelemhez, végül azonban nagy nevetésben törtek ki, és bevallották: simán behúzták a végjátékot, még a két Jokert is megtartották.

– Nagyon furcsa helyzet, hogy egy véletlenből, egy apró hibából fakadóan milyen súly nehezedik mások, illetve az ember vállára. Én is úgy éreztem, hogy a felelősség alól nem kibújtam, de lekerült rólam, hiszen nem volt ráhatásom a további pontokra, és ez átkerült a többiekre. Bíztam benne, hogy elbírják ennek a terhét, és szerencsére így lett – tette hozzá Móricz Dániel.

Virág Andris ígérte, több ilyen nem lesz, ezzel együtt pedig megköszönték a többieknek a pontokat és hogy helyettük is helytálltak.

A Kihívók Grétije is visszaérkezett a kórházból, aki elárulta: három öltéssel az ő fejét is összevarrták. A Kihívókra pénteken ettől függetlenül párbaj vár, Farkas Zsófi ellenfelét pedig – ahogy már megszokhattuk –, Herczeg-Kis Bálint választhatja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában