MVM Démász

2021.03.02. 14:30

Hálózatbarát fákat ültetettek Kecskeméten

Az MVM Démász hálózatbarát fákat ültetett Kecskemét azon helyszínein, ahol a korábbi növényzetet el kell távolítani, mert veszélyeztették a zavartalan villamosenergia-ellátást, illetve egészségi állapotuk is indokolta kivágásukat.

baon.hu

Forrás: MVM Démász Áramhálózati Kft.

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy alvállalkozó partnerük októbertől áprilisig gallyazási tevékenységet végez a Kecskemét belterületén található kis- és középfeszültségű hálózatok mentén. A város belterületén áthúzódó nagyfeszültségű hálózat védőövezetében található fák eltávolításáról és pótlásukról folyamatban vannak az egyeztetések az önkormányzattal.

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. arra törekszik, hogy a villamosenergia-szolgáltatás még a legviharosabb napokon is folyamatos és zavartalan legyen. Ehhez elkerülhetetlen a villamos hálózat biztonsági övezetét elérő fák és a hálózatba benyúló ágak gallyazása, a növényzet biztonsági ritkítása – áll a közleményben. Megemlítik továbbá, hogy a túl magasra nőtt és a vezetéket veszélyes mértékben megközelítő faágak nemcsak áramkimaradást okozhatnak, hanem balesetveszélyt is jelentenek.

A gallyazás során elsődleges a lakosság biztonsága, de munkatársaink törekszenek az esztétikai szempontok betartására is.

Egy korábbi gallyazási szezonban az elosztótársaság gallyazó partnere Kecskeméten beazonosított több olyan fát, amelyek nemcsak veszélyeztetik a zavartalan villamosenergia-ellátást, de egészségi állapotuk is indokolja kivágásukat, amit az önkormányzattal egyeztetve beütemezett.

A kivágott fák pótlására az cég partnere hétfőn a Kullai közben 9 db hálózatbarát kislevelű hársfát ültetett az MVM Démász költségén. A fák ültetési helyét és technológiáját a kecskeméti városi főkertész határozta meg, az ültetést követően a fák gondozását a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. vette át.

A minőségi villamosenergia-ellátás, valamint saját vagyontárgyai biztonsága érdekében fontos, hogy a lakosság is kísérje figyelemmel, hogy az ingatlanjain lévő fák és a magas növények nincsenek-e túl közel az elektromos vezetékekhez.

A gallyazással kapcsolatos tudnivalókról részletesebben a www.mvmhalozat.hu honlapon közzétett „Gallyazással a zavartalan áramszolgáltatásért” című ügyfél-tájékoztató kiadványból, valamint a „Gallyazási tudnivalók” kisfilmből tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában