Hálájuk jeleként adományt küldtek a halasi kórház dolgozóinak

Egységes, az intézmény címerét és nevét jelző címkével ellátott dobozokkal telt meg a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának kisbusza, amellyel Grausza Jánosné tagintézmény-vezető és Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész szállította Kiskunhalasra a kórház dolgozóinak szánt élelmiszereket március 31-én szerdán.

Barta Zsolt

Fotó: Subáné Kiss Krisztina

Az adományt köszönetképpen küldték azért, hogy a kórház dolgozói hosszú hónapok óta emberfeletti küzdelmet folytatnak a betegekért, a koronavírus-járvány leküzdéséért. Sajnos egyre több kiskőrösi és környékbeli beteg szerez tapasztalatot közvetlenül is a jelenlegi helyzetről, és arról, milyen harc folyik nap mint nap a kórház falai között a betegek meggyógyítása érdekében. Minderről Subáné Kiss Krisztina tájékoztatta hírportálunkat.

Március közepén tette közzé felhívását a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája, miszerint március 25-től március 29-ig gyűjtést szerveznek, melyre elsősorban csokoládét, kávét, teát, üdítőt, sós- és édes kekszet, aprósüteményt várnak; természetesen kizárólag új, zárt csomagolásban.

Sokan érezték fontosnak, hogy csatlakozva a felhíváshoz így fejezzék ki hálájukat a halasi kórház munkatársainak.

Az adományokat adott napokon a pedagógiai asszisztensek és a napközis pedagógusok fogadták, és mivel szelektálva gyűjtötték az érkező csomagokat, a dobozolás már gyorsan lezajlott. Előzetesen természetesen mindent leegyeztettek Dittmayer Péter ápolási igazgatóval, így tisztában voltak azzal, mire van szükség, mi az, aminek örülnének a kórház dolgozói.

Az adomány dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató vette át szerda délelőtt. Nem feledkeztek meg ugyanakkor a Kiskőrösi Mentőállomás dolgozóiról sem, akiknek az iskola konyháján készült sós süteményt és rétest, valamint üdítőt és kávét vitt Grausza Jánosné tagintézmény-vezető és Czinkóczki Tiborné tagintézmény-vezető helyettes, ezzel köszönve meg áldozatos munkájukat.

Sokan érezték fontosnak, hogy csatlakozva a felhíváshoz adományokkal fejezzék ki hálájukat a halasi kórház munkatársainak
Fotó: Subáné Kiss Krisztina

A személyes találkozás nagyon hiányzik

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában zavartalanul folyik az online oktatás, bár már mindenki nagyon várja a személyes találkozást. Az elmúlt hónapokban komoly munkával kialakított belső rendszer jól működik, a pedagógusok napi kapcsolatban vannak a diákokkal, és ha lassabban is, de haladnak a tananyaggal. A tanárok, tanítók és hitoktatók többsége él a lehetőséggel, és felveszik a napokban az oltást, így is védve a diákokat, önmagukat és családtagjaikat a vírussal szemben.

Fotó: Subáné Kiss Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában