beruházás

2021.03.30. 07:47

Felújítják a Kelebia és Baja közötti forgalmas útszakaszt

Megújul a Kelebia–Baja összekötő út 6,1 kilométeres szakasza, mintegy bruttó 687 millió forint értékben.

Márton Anna

A kivitelező két aszfaltréteggel erősíti meg a burkolatot

Fotó: Márton Anna

Az 5501-es jelű út két szakaszán a burkolat felújítása aszfalt-erősítőréteg beépítésével, valamint a legrosszabb állapotban lévő szakaszokon, lokálisan a meglévő pályaszerkezet bontásával és helyette új pályaszerkezet építésével kerül megvalósításra.

A burkolat mellett mindkét oldalon teljes hosszban földpadkát alakítanak ki a jelenlegi szélességben. A csapadékvíz megfelelő elvezetése és szikkasztásának érdekében a meglévő árkok tisztítását és jó karba helyezését is elvégzi a kivitelező. A felújítandó szakaszon két autóbuszmegálló található, melyhez sem öböl, sem peron, illetve váróépület sincs kiépítve. Az autóbuszmegálló helyeknél burkolt padka épül, és a burkolt padka mellett felállóhelyet is kialakítanak süllyesztett szegély beépítésével. A szakemberek 3204 tonna meleg aszfalt beépítését fogják elvégezni a tervezett szakaszon, továbbá felújítják a vízelvezető rendszert. A munkák kivitelezésére a Soltút Kft.-vel kötött szerződést a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A kivitelező két aszfaltréteggel erősíti meg a burkolatot
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában