kunszállás

2021.03.27. 18:05

Ember nagyságú húsvéti nyúl várja az embereket az orvosi rendelő előtt

Több száz hímes tojással díszítették fel a kunszállási rendelő előtti fát.

Vajda Piroska

Meseszép környezet várja a helyieket a rendelő előtt

Fotó: Vajda Piroska

Egy ember nagyságú húsvéti nyuszi és több száz hímes tojással feldíszített, meseszép környezet várja az orvosi rendelőbe érkezőket, valamint az arra sétálókat Kunszálláson. A helybeliek már tavaly is szerettek volna húsvétfát állítani, de a járványveszély okán a kezdeményezés akkor meghiúsult. Bár a jelenlegi helyzet sem kedvez a húsvéti készülődésnek, idén azonban nem szerették volna elhalasztani a húsvétfa elkészítését, ezért közös összefogással szerdán megvalósult a díszítés – tudtuk meg dr. Czabán Edit kunszállási fogorvostól, aki a kezdeményezés élére állt.

Mint mondta, azért is szorgalmazták a húsvéti díszítést, hogy egy kis örömet vigyenek a koronavírus elleni védőoltásra érkező emberek hétköznapjaiba.

A húsvétfára került tojásokat a helybeliek készítették, ezúttal mindenki az otthonában. Kicsik és nagyok egyaránt kivették a részüket a tojásfestésből. Közel ötszáz hímes tojás gyűlt össze a szociális szolgálatnál elhelyezett dobozban. Az életnagyságú nyuszit pedig Szijjártó Etelka és családja készítette el.

Szijjártó Etelka, dr. Czabán Edit és Eszik Róbert keze munkáját dicséri a díszítés
Fotó: Vajda Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában