Az önkormányzattól is érkezhet hívás az oltás miatt

A háziorvosok mellett ezentúl a polgármesteri hivatal és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának munkatársai is végzik a koronavírus elleni védőoltások beadásával kapcsolatos telefonos időpontszervezést.

Hraskó István

A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcináját készítik elõ az oltáshoz az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet oltópontján 2021. március 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

– Ez azt jelenti, hogy a védőoltásra regisztrált kecskemétiek számíthatnak arra, hogy nem minden esetben az orvosi rendelőből érkezik a hívás – tájékoztatta szerkesztőségünket Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője.

Mint hozzátette, a segítségnyújtás azért vált szükségessé, mert az oltások mennyiségének növekedésével problémaként merült fel, hogy a háziorvosok és asszisztensük számára az adminisztratív feladatok ellátása aránytalan többlet terhet jelent.

– A hivatal és az ESZII segítségével gyorsítani tudjuk Kecskeméten az oltások beadásának folyamatát

– jelentette ki Takács Valentina. A hivatal, illetve az ESZII kijelölt munkatársai egyelőre csak a Sinopharm által gyártott vakcina beadásának időpont-egyeztetésében vesznek részt.

Ők a megadott adatok alapján felveszik a kapcsolatot a listán szereplő személyekkel. A telefonos egyeztetés kizárólag a következőkre terjedhet ki: tájékoztatás, hogy melyik orvos megbízásából telefonálnak; tájékoztatás a Sinopharm védőoltás felvételének lehetőségéről; amennyiben a hívott fél kéri a védőoltást, az időpont egyeztetés; tájékoztatás, hogy a megadott időpontra a háziorvosi rendelőbe kell mennie. Minden egyéb felmerülő kérdés esetén a pácienseknek háziorvosukat kell keresniük.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában