Átlépte a háromezret a kalocsai kórházi oltóponton beadott vakcinák száma

Március 7-ig összesen 3048 fő kapott Pfizer vakcinát a városban – tudatta szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza, hozzátéve: csak „március 4-7-ig rekordszámú, 960 beteget oltottak be” a kijelölt oltóponton.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A koronavírus elleni védőoltást a volt járóbeteg szakrendelőben kialakított három oltóhelyen, ingyenesen és önkéntesen vették fel az előzetesen regisztrált és kiértesített, a kalocsai és kiskőrösi járásból érkezett, 60 év feletti nők és férfiak.

Szivós Etelka, a Szent Kereszt Kórház főigazgató-helyettese elmondta: a kalocsai oltóponton március 7-ig kizárólag a Pfizer/BioNTech vakcinával oltottak. A lakosság átoltása a következő oltóanyag szállítmány érkezésével folytatódik, és azt tapasztalják, hogy egyre nagyobb az oltási kedv.

A Kalocsától távolabb lévő települések önkormányzatai kisbuszokkal segítik az idősebb korosztályhoz tartozók oltópontra szállítását, ennek köszönhetően az oltakozás – a szükséges papírmunkát is beleértve – olajozottan történt a kalocsai oltóponton.

Az oltások alkalmával egyetlen személy esetében sem tapasztaltak olyan problémát, ami orvosi, egészségügyi ellátást igényelt volna.

Az első, illetve a második oltásra a kalocsai járás településein kívül Akasztóról, Apostagról, Csengődről, Dunaegyházáról, Dunavecséről, Soltszentimréről, Fülöpszállásról, Kaskantyúról, Kiskőrösről, Páhiról és Tabdiból érkeztek a regisztrált oltásra várók.

Szivós Etelka emlékeztetett: kitolták a második oltások idejét. A Kalocsán beadott Pfizer esetében ez 21 napról 35 napra növekedett, míg az AstraZenecánál négy hét helyett 12 hét különbséggel kapják meg a beoltottak a második adag vakcinát.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában