Száztíznél is többen fertőződtek meg eddig a Bárka otthonaiban

Eddig több mint 110 ember fertőződött meg koronavírussal a kiskunhalasi székhelyű Bács-Kiskun Megyei Bárka Integrált Szociális Intézmény otthonaiban – közölte a baon.hu érdeklődésére a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A február 10-i adattok szerint az intézmény kiskunhalasi székhelyén és kilenc telephelyén 526 ellátottból 57, valamint 329 dolgozóból 54 fertőződött meg a koronavírussal.

A kórházban 27 ellátottat ápolnak, idén egy ellátott és egy dolgozó hunyt el.

A tompai és kalocsai telephelyeken januárban beadták a védőoltást a lakóknak és a dolgozóknak. A kiskunhalasi ápoló-gondozó otthonokban ez a járványügyi helyzet miatt elmaradt. A dolgozókat heti rendszerességgel tesztelik. Az intézmény a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint jár el, a teljes körű ellátás folyamatossága biztosított – áll a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a baon.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény
Fotó: Pozsgai Ákos

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában