Beruházás

2021.02.04. 07:45

Minibölcsődét alakítottak ki Szalkszentmártonon

A minibőlcsőde hét gyermeket fogad, két embernek ad munkát.

Petőfi Népe

A fejlesztést egy ikerház kihasználatlan felében valósították meg

Forrás: Petőfi Népe

A szalkszentmártoni önkormányzat pályázatot nyújtott be bölcsődei férőhelyek kialakítására, bővítésére. A 65,6 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból mini­bölcsődét hoztak létre Szalkszentmártonon, melynek keretében modern bölcsődei környezetet alakítottak ki.

A fejlesztést egy már régóta önkormányzati tulajdonban álló ikerház jelenleg kihasználatlan felében valósították meg. Az ingatlan korábban gyógyszertári és szolgálati lakási funkciókat látott el. A fejlesztés során hét fő befogadására alkalmas minibölcsődét hoztak létre, mely további két személy számára biztosít munkahelyet. Az ingatlanon teljes fűtés­korszerűsítés, valamint nyílászárócsere történt, továbbá sor került a homlokszigetelés cseréjére is a lehető legteljesebb energetikai korszerűsítés érdekében.

A fejlesztéssel érintett ingatlan akadálymentessé tétele is megtörtént, ezáltal javítva a speciális igények kiszolgálását. A projekt céljának eléréséhez a település további 1,3 millió forinttal járult hozzá, mely lehetővé tette, hogy egy mini-KRESZ-parkot alakítsanak ki az udvaron.

A fejlesztést egy ikerház kihasználatlan felében valósították meg
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában