pályázat

2021.02.01. 10:28

Első helyen végeztek a félegyházi diákok

Első helyezést ért el a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola csapata a németországi Goethe Intézet és a buda­pesti leányintézetük pályázatán, amelyen elnyerték a fődíjat, amit egy közösségi tér kialakítására fordíthatnak.

Vajda Piroska

Az új közösségi teret boldogan vették birtokba a diákok

Fotó: Vajda Piroska

A hazai középiskoláknak meghirdetett kezdeményezés célja a németnyelv-tanulás népszerűsítése volt. A pályázat kiírói abban bíznak, hogy az újonnan kialakított közösségi tér kellemes környezetet biztosít a nyelvtanuláshoz, az új eszközök pedig segítik a német nyelv élvezetes, játékos formában történő elsajátítását.

A félegyházi diákokat Rádi Istvánné és Szabó Péterné készítette fel a versenyre, amelyre országosan 17 középiskola nevezett. A pályázóknak egy logót kellett készíteniük, illetve egy tervet és videót a közösségi tér kialakításáról. Ezek alapján hét csapatot hívtak be a döntőbe, ahol német nyelven kellett a pályázatot bemutatni. Végül a félegyházi csapat munkáját ítélte a zsűri a legjobbnak, tehát 1. helyen végeztek a Kossuth iskola diákjai, akik a személyes jutalmazás mellett 750 ezer forintos támogatást kaptak, amiből tovább fejleszthetik a megálmodott közösségi teret.

Az új közösségi teret boldogan vették birtokba a diákok
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában