fejlesztés

2021.02.01. 07:00

Átadták az új parkolót a kiskunhalasi kórháznál

Befejeződött a fürdő, a Csetényi park és a kórház közötti terület átépítése Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

A napokban az útburkolati jeleket is felfestették

Fotó: Pozsgai Ákos

Az eredetileg tavaszra tervezett útburkolati jeleket is jóval előbb, már az elmúlt napokban felfestették, és a forgalom előtt megnyitották a felújított területet.

Mint ismert, a kórház körüli parkolás régóta komoly gondot okozott a megnövekedett járműforgalom miatt. Néhány éve a felújított Semmelweis tér parkolóvá alakításával igyekezett az önkormányzat enyhíteni a parkolási problémákon, ez azonban csak félmegoldást hozott. A kórházba és a strandra érkezők továbbra is a lehető legközelebbi helyen próbáltak parkolni, sokszor szabálytalanul, akadályozva a mentők és a betegszállító járművek közlekedését.

Az építési munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek, és az új év első napjaira el is készültek vele a szakemberek. Felújították a régi parkolót, új várakozóhelyeket építettek, és leaszfaltozták a parkolók közötti útszakaszokat, új buszfordulót is építettek, valamint új buszöblöt alakítottak ki. A forgalomnak a közelmúltban adták át a területet. Az útburkolati jelek felfestését eredetileg tavaszra tervezték, néhány napja azonban a közlekedési táblák kihelyezésével ezek a piktogramok is felkerültek a helyükre.

Közben folyik a munka a Csetényi parkban is, ahol egy komplex turisztikai beruházás keretében csónakázótavat alakítottak ki, épül egy konferencia- és látogatóközpont, étterem és egy kilátó is. A beruházás a tervek szerint idén nyárra készül el.

A napokban az útburkolati jeleket is felfestették
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában