fejlesztés

2021.02.16. 07:00

Hajós kedvelt színfoltjává vált az új sportpark

A Magyar Fejlesztési Ügynökség (MFÜ) támogatásával alakítottak ki új sportparkot a helyi óvoda mellett. A gépek kilenc különböző fizi­kai állóképességet erősítő gyakorlatra alkalmasak.

Gábor János

Forrás: shutterstock

– Már három évvel ezelőtt is pályáztunk az MFÜ-nél sportpark létesítésére. Kettőt szerettünk volna, de annak is nagyon örülünk, hogy végül egyet sikerült megnyerni – idézte fel Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester, megjegyezve, hogy magára a megvalósításra sokat kellett várni, de megérte.

– Elmondhatjuk azt, hogy a 2021-es esztendőt rögtön azzal kezdtük, hogy át tudtunk adni egy új létesítményt, ami szerintem nagyon kedvelt és kellemes színfoltja lett a városkánknak. Remélem, hogy minél többen igénybe fogják venni – summázta.

A sportparkot a Szigeti Fő utcai Hajósi Társult Általános Iskola és Óvoda Hajósi Óvodája intézmény mellett telepítették, központi kivitelező segítségével, az önkormányzatnak csak a helyszínt kellett biztosítani. A létesítmény nem nagy, de így is kilenc szabadtéri eszközt ölel fel. A park teljesen biztonságos, a rugalmas padlóburkolatnak köszönhetően.

Az MFÜ által megbízott kivitelező a pályázat elnyerésének időpontjához képest hosszú idő után jutott el Hajósig, de az idei év elején végre felmérte, majd gyorsan fel is építette a parkot. A beruházás összértéke több mint 5,5 millió forint, amit száz százalékban az MFÜ fedezett.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában