együttműködés

2021.02.12. 10:33

A parancsnokság támogatja a szabadszállási rendezvényeket

A Honvéd Nyugdíjas Klub és az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság együttműködési megállapodást írt alá.

Gulyás Sándor

Sándor Zsolt vezérőrnagy és Farkas Zoltán nyugállományú alezredes

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Együttműködési megállapodást kötött az elmúlt év végén a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub és az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság. A szervezetek kölcsönösen biztosítják a másik szervezet képviselőinek részvételét kiemelt nyilvános rendezvényeiken, közösségi programjaikon.

Négy éve, azaz 2016-ban került aláírásra egy megállapodás a Magyar Honvédség Logisztikai Központ parancsnoka és a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke által, mely alapján az elmúlt időszakban számos közös sport- és kulturális programot, kirándulást, intézménylátogatást sikerült lebonyolítani mindkét fél részvételével. Tavaly nyáron a logisztikai központ felszámolásra került, és jogutódjaként megalakult a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság.

– Egyesületünk elnöksége megkereste az új szervezet parancsnokságát a több éve jól prosperáló együttműködés folytatásának szándékával. A pozitív fogadtatás és a rövid előkészítő folyamat eredményeként kötöttünk megállapodást a középirányító katonai szervezettel. A megállapodást a parancsnokság részéről Sándor Zsolt vezérőrnagy, parancsnok, míg az egyesület részéről Farkas Zoltán nyugállományú alezredes, az egyesület elnöke látta el kézjegyével – tájékoztatta a baon.hu-t Buza Vince, a Honvéd Nyugdíjas Klub elnökhelyettese.

– A parancsnokság támogatást nyújt az egyesület rendezvényeinek lebonyolításához, tájékoztatók, előadások formájában naprakész információkat biztosít a magyar honvédség fejlesztésével, aktuális feladataival kapcsolatban. A Honvéd Nyugdíjas Klub biztosítja a parancsnokság és alárendelt szervezetei állományának, kiemelten a tartalékos állománynak a részvételét az egyesület által szervezett túrákon, teljesítménytúrákon, a parancsnokság igényének megfelelően részt vállal a kistérség középfokú oktatási intézményeiben megvalósuló honvédelmi nevelési feladatokban – tette hozzá Buza Vince, a nyugdíjasklub elnökhelyettese.

Sándor Zsolt vezérőrnagy és Farkas Zoltán nyugállományú alezredes, Buza Vince nyugállományú alezeredes
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában