statisztika

2021.02.04. 19:31

A korábbinál több gyerek született a kiskőrösi járásban

A megyében tavaly 4993 gyermek jött a világra. Az élve születések száma 8,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Soltvadkerten tavaly 66-an látták meg a napvilágot. Ez 14-gyel több, mint egy éve, akkor ugyanis 52 volt a szám, amely mélypontnak számít a település életében.

Barta Zsolt

Ősszel adták át a megújult óvodát Tabdiban

Fotó: Barta Zsolt

– Kecelen tavaly 93-an születtek, kilenccel többen, mint az előtte való évben. Akasztón tavaly 28-an születtek, ez valamivel több, mint az előző évek átlaga, de Suhajda Antal polgármester azt mondja, hogy most 15 kismamáról tudnak, aki szülni fog. Véleménye szerint nem kizárt, hogy akár 30 baba is megláthatja a napvilágot idén. Császártöltésen 21 gyerek született tavaly, az idén legalább ennyit várnak – mondta Stalter Judit polgármester.

Soltszentimrén tavaly 13 újszülöttet jegyeztek, de idén is bőven tíz felett lesz a babák száma Nagy István polgármester elmondása szerint. Izsákon viszont tavaly 51-en születtek, ez 10-zel kevesebb, mint egy évvel korábban.

Tabdiban évente 6-10 gyermek születik, ez a szám tavaly már 11 volt, az idén már 8 gyermeket váró édesanyáról tud Fábián Sándor polgármester. Az elöljáró azt mondta, hogy egyre népszerűbb a falu a fiatal családok előtt. A település vezetése három belterületi telket kedvezményesen fog eladni hamarosan, mivel az építési igény megnőtt Tabdiban.

Páhiban 8-ról tavaly a duplájára nőtt a babák száma. Régi klasszikus kockaház szinte alig van eladó a családi kedvezményeknek köszönhetően. Ezek 7 millióba kerülnek, melyekre költeni kell. Ami szinte beköltözhető, jó minőségű, az 14 millió körül talál gazdára, mondta Petz János polgármester.

Ősszel adták át a megújult óvodát Tabdiban
Fotó: Barta Zsolt

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában