A kecskeméti színművész félti az időseket és a betegséggel küzdőket

Megkezdődött hazánkban a koronavírus elleni védőoltás. Fazakas Géza, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze teljes mellszélességgel kiáll a vakcina mellett.

Bajáki Zsanett

Fazakas Géza színművész

Fotó: Cseke Dorka

 

Fazakas Géza színművész

Fotó: Cseke Dorka

– Először élünk át ilyen rendkívüli helyzetet, hogy az egész világ leáll – fogalmazott a kecskeméti színház művésze.

– Az első hullám során nem igazán láttam betegeket, de a másodikban sajnos már a közvetlen környezetemben is rengeteg ember meghalt. Sokukat megsirattam. Van olyan pesti, fiatal színészkollégám, aki egészséges, életerős ember létére nagyon megszenvedte a betegséget, úgyhogy annak ellenére, hogy soha életemben nem oltattam magam, most teljes mellszélességgel kiállok a vakcina mellett. Azt gondolom, hogy jelen esetben minden ép, egészséges embernek kötelessége beoltatnia magát, nemcsak a megelőzés miatt, hanem hogy a többieket megvédje. Ha ezen múlna, akkor direkt orosz vagy akár kínai vakcinát kérnék, hogy aki csak a Pfizerben bízik, annak megmaradjon az – mondta Fazakas Géza.

Úgy véli, egy világjárvány idején minden nemzetnek az a célja, hogy megvédje a népét. Aki ilyenkor összeesküvés-elméletekben gondolkozik, az legalább annyit árt, mint a vírus, ezért fontos, hogy hiteles szakemberektől informálódjunk. Ez most nem játék.

– Az elsődleges cél az, hogy rengeteg 70-80 éves idős ember éljen még minél tovább, az alapbetegséggel küzdő fia­talok pedig egyáltalán ne kapják el a vírust. Másodsorban pedig jó lenne végre utazni a nyáron, szeretnék beülni szaunázni egyet a fürdőbe, és önfeledten nevetni újra a közterületeken – tette hozzá Fazakas Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában