fejlesztés

2021.01.21. 19:31

Uszoda, futó- és teniszpálya is épül majd Izsákon

Barta Zsolt

A veszélyhelyzet fennállásáig nem lehet időközi választást rendezni Izsákon. Ezt Bozóky Imre alpolgármester nyilatkozta, aki most a város első embereként viszi ideiglenesen a település ügyeit. Mint arról beszámoltunk, Mondok József tavaly december 31-én hunyt el, akit pénteken temettek el Izsákon. Ha véget ér a veszélyhelyzet, akkor az azt követő 70 nap után lehet megtartani a város vezetői posztjára kiírt szavazást.

Az alpolgármester elmondta, hogy a beruházások még idén befejeződnek. Ilyen a piaccsarnok, melyet még Mondok József idején kezdtek építeni. Ennek az összege 330 millió forint. Ezt március elején adják át, néhány heti tesztelés után veheti teljes mértékben igénybe a nagyközönség.

Az új piaccsarnokot március elején adják át Fotó: Barta Zsolt

Bozóky hozzátette: a várost keresztülszelő csatornát a piac mellett le kívánják fedni 100–150 méteres szakaszon. Itt parkolókat fognak majd kiépíteni. Az elöljáró megemlítette azt is, hogy az új egészségház műszaki átadása májusban történik meg, majd a beüzemelése ezt követően várható. A bölcsőde műszaki átadását július közepére tervezik, a gyerekek szep­tembertől használhatják az új épületet. A LEADER-pályázat eredményeként egy új játszótér is elkészül még az idén. A régit leszerelik, de a még használható játékokat felújítják és valószínűleg Kisizsákra viszik, hogy ott helyezzék el. A város szélén, a Kolon-tó partján egy új szabadidőközpontot terveznek pályázati támogatás segítségével építeni. Ennek a megvalósítási tanulmányára és a látványtervre pénzt kapott a város. Itt egy uszoda, illetve görkorcsolya-, kerékpár-, futó- és teniszpálya épül majd meg.

Az alpolgármester megemlítette azt is, hogy rendezési terv változása történik meg, így lehetősége van a polgároknak még jelezni, ha valaki módosítást szeretne. A település egy új járművet is beszerez, ugyanis az ellátásra szoruló idős és magányos polgároknak a bevásárlásban, szállításában ezzel lehet segítenie a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában