edzés

2021.01.22. 18:17

Megnyitott a félegyházi uszoda a sportolók előtt

Több hónapos kényszerszünet után ismét használhatják a városi uszodát a sportolók Félegyházán – tájékoztatta hírportálunkat Kelemen József, a létesítmény vezetője. Hozzátette: csak az érvényes verseny- és sportorvosi igazolással rendelkező sportolók vehetik igénybe az úszómedencét.

Vajda Piroska

Újdonságként egy fürdőruha-centrifuga is várja majd a vendégeket

Fotó: Vajda Piroska

A Félegyházi Termál Parkfürdőnek három egyesülettel van szerződése, így a Senior Úszóegyesület, a Jogging Plusz Szuperinfó Klub triatlon- és úszószakosztályának versenyzői, illetve a Kölyökpóló Suli versenyzői járhatnak délutánonként az uszodába. A létesítményt csak a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett használhatják – hangsúlyozta Kelemen József.

Mint ismert, az uszodát tavaly novemberben a világjárvány miatt zárták be időlegesen. Az üzemeltetés felfüggesztéséről a fenntartó önkormányzat döntött, mint a mostani újranyitásról is. A létesítmény munkatársai a kényszerszünet alatt végezték el a szükséges karbantartási munkálatokat. Az épület minden helyiségében elvégezték a tisztasági meszelést, nagytakarítást, még ősszel rendbe tették a több mint kéthektáros zöldfelületet, kijavították a medencék megrongálódott csempéit, illetve olyan elmaradásokat is bepótoltak, amire egyébként nem jutott idő – részletezte Kelemen József, aki azt is elmondta, hogy a leállás miatt senkit sem küldtek el.

Ugyanakkor elsődleges céljuk volt a kényszerszünetben a kiadások minimálisra csökkentése. Így például takarékossági okokból a medencék vizét is leengedték. Az úszómedencét a napokban töltötték meg újra.

Kelemen József arról is beszámolt, hogy a nehézségek ellenére törekszenek a fejlesztésekre is. Szeretnék a vendégek számára még komfortosabbá tenni a fürdőt, ezért tavaly több kültéri medence fölé is napvitorlát szereltek, nádtetős árnyékolókat helyeztek ki, fejlesztették a játszóteret, és kicserélték a medencék túlfolyó rácsait. Ugyanakkor az elmúlt esztendőben új kutat is fúrtak, amely a medencék zavartalan vízellátását biztosítja. Idén kicserélik az úszómedencék pályaleválasztó köteleit és a bójákat, az öltözőben pedig felszereltek egy fürdő­ruha-centrifugát – sorolta a létesítmény vezetője.

Újdonságként egy fürdőruha-centrifuga is várja majd a vendégeket
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában