verseny

2021.01.07. 20:07

Elsők lettek az országos pályázaton a nyárlőrinci diákok

Nyerj egy osztálykirándulást! címmel a siroki Vár-Camping hirdetett pályázatot, a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola ötödik osztályosai, szülői kezdeményezésre, beneveztek a versenyre.

Szentirmay Tamás

A veszélyhelyzet elmúltával a Mátrával ismerkedhetnek meg

Forrás: Petőfi Népe

A pályázat hat online fordulóból állt, ahol egy-egy kérdéssort kellett megválaszolni. A feladványokban szerepeltek földrajzi, történelmi, könnyebb-nehezebb, de tippelős kérdések is. A szülők és gyerekek bújták az internetet, számoltak fényképen lépcsőfokokat, búvárkodtak a török világ eseményeiben, tanulmányozták régmúlt idők várépítési technikáit, gyönyörködtek a Mátra állat- és növényvilágában. Minderre persze nem sok idő jutott, hiszen minden kérdéssor megoldására egy hét állt rendelkezésükre.

Az eredményhirdetés napján az ötödik osztályosok még nem tudták meg, hogy első helyezést értek el. Természetesen a jutalom sem maradt el, ami nem is volt kevés. Százszázalékos szállásdíjkedvezmény – egy vagy két éjszakára – a siroki Vár-Camping faházaiban, ingyenes belépő a siroki várba, ajándék íjászbemutató az Aranykard Sárkányos Lovagok Egyesület felajánlásával. Továbbá ingyenes belépő a kisnánai várba, a parádfürdői Cifra Istálló és Kocsimúzeumba, a parádi Tájházba és Asztalos Johák fafaragó kiállítására, valamint a parádsasvári Üvegmanufaktúrába.

Az eredményt sikerült titokban tartani a gyerekek előtt az utolsó tanítási napig, így az oklevelet az osztály karácsonyfája alá helyezték el. A jól megérdemelt kirándulást természetesen akkor veszik majd igénybe, amikor a koronavírus miatti járványhelyzet már elmúlt.

A veszélyhelyzet elmúltával a Mátrával ismerkedhetnek meg
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában