Élni kell a védőoltás felvételének lehetőségével

A védőoltás felvétele egyéni és közösségi felelősségvállalás kérdése is – hangsúlyozta dr. Egri Antal, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak, a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának infektológus főorvosa.

Mester-Horváth Nikolett

Dr. Egri Antal főorvos

Forrás: Petőfi Népe

 

Dr. Egri Antal főorvos
Fotó: Petőfi Népe

A szakorvos maga is felvette az oltást a halasi kórházban kialakított oltóponton. Mint mondja, mindenkinek a saját személyes védelme érdekében is élnie kell a vakcina beadatásának lehetőségével, hogy ne betegedjen meg a közösségi találkozások során, illetve, ha meg is betegedne, akkor is csak egy relatíve enyhe lefolyású, szövődménymentes esetként sikerüljön őt kezelni.

– Másrészt azért is fontos, hogy, aki teheti, oltassa be magát, mert vannak a populáción belül olyan személyek, például a várandós nők és a kisgyerekek, akiknek az oltása most nem megoldható, így az ő érdekükben is lényeges, hogy az oltható populáció megvédje őket a vakcina beadatásával – mutatott rá a közösségi felelősségvállalás fontosságára dr. Egri Antal. Hozzátette továbbá, hogy csak a nagyarányú átoltottság elérésével térhetünk vissza a korlátozások nélküli mindennapokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában