A gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozókat tesztelik

Bács-Kiskun megyéből 334-en jelentkeztek az újabb célzott, csoportos tesztelésre, melyet a megyei kormányhivatal-védelmi bizottság szervez, többek között a falu-és tanyagondnokok, a családsegítők, a hajléktalanellátásban és a gyermekjóléti ellátásban dolgozók részére.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Novemberben és decemberben a bentlakásos szociális, egészségügyi intézmények, bölcsődék, óvodák és iskolák dolgozóit tesztelték a koronavírusra, Bács-Kiskun megyében közel 800 helyszínen, több mint 11 000 fő jelentkezett.

A megyei kormányhivatal erre a hétvégére újabb célzott, csoportos tesztelést szervezett – biztosítva a szükséges teszteket, a résztvevők számára a személyi védőeszközöket –, ezúttal a gyermekjóléti alapellátásban, gyermekvédelmi szakellátásban, a javítóintézetekben, hajléktalanszállókon dolgozók, a falugondnokok, a házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, a családsegítők, az utcai és közösségi szociális munkát végzők részére. Vagyis azoknak, akik munkájuk során sok emberrel, köztük idősekkel is személyesen találkoznak.

A kormányhivatal munkatársaiból, orvosi, egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból álló mintavevő csapatok szombaton és vasárnap 8 és 16 óra között a megye hat járásában (Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Kiskőrösön, Kiskunhalason, Baján és Kalocsán) várják az érintetteket, akik a várakozás elkerülése végett időpontot is foglalhattak (de mehetnek azok is, akik valamilyen ok miatt nem regisztráltak).

A tesztelésen való részvétel az érintettek számára térítésmentes és önkéntes. A megyében 334 fő jelentkezett előzetesen, a Kecskeméti Járásban 121-en.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában