felajánlás

2020.12.17. 13:55

Tartós élelmiszert osztottak rászorulóknak Tiszakécskén

Több mint 200 tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot osztott ki a rászorulók részére a tiszakécskei önkormányzat csütörtöki jótékonysági akciója keretében a piactéren.

Horváth Péter

Békeidőben a karácsonyi időszakban a csomagok átadása mellett marhapörkölt ebéddel is megvendégeli az önkormányzat a kécskei rászorulókat, most azonban rendkívüli évet írunk és a biztonságra ügyelve úgy döntöttek a szervezők, hogy csak tartós élelmiszert adományoznak a szükséget szenvedőknek. A csomagok 45 cég és magánszemély felajánlásaiból származtak, az ügyet az önkormányzat fogta össze. A felajánlók pénzbeli és természetbeni hozzájárulással segítették a jó ügyet.

A csomagok cipót, étolajat, lisztet, cukrot, rizst, tésztát konzerveket, virslit, kolbászt és édességeket tartalmaztak.

Tóth János, Tiszakécske polgármestere köszöntötte a jelenlévőket és megköszönte Oroszi Edit, a polgármesteri hivatal ügyintézőjének szervezőmunkáját, aki megkereste a helyi vállalkozókat, alapítványokat és koordinálta a gyűjtést és az átadást. A polgármester a baon.hu-nak elmondta, hogy az önkormányzat kötelességének és kiemelt feladatának érzi azok segítését, akik az életben valamely okból hátrányt szenvednek, és rendszeresen támogatja őket.

Oroszi Edit köszönetet mondott a felajánlóknak, segítőinek, Búsné Csáki Irénnek, az akcióban segédkező közmunkásoknak és a családsegítő munkatársainak, valamint Pákozdi Krisztinának, aki üzletében gyűjtötte a betérők felajánlásait.

– Köszönöm támogatóinknak, akik segítettek abban, hogy igazi karácsonyi csomagot állíthassunk össze. Sok segítség érkezik még a polgármester úrtól és a Tiszakécske Városért Közalapítványtól is – fogalmazott Oroszi Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában