meglepetés

2020.12.21. 15:28

Ötszáz bejglit kapott ajándékba a kalocsai kórház

A karácsonyi süteménnyel a polgármester lepte meg a dolgozókat.

Gábor János

Több mint ötszáz diós bejglivel ajándékozta meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházának dolgozóit dr. Filvig Géza hétfő délelőtt. A polgármester az intézet egyik tárgyalójában találkozott Szivós Etelka főigazgató-helyettessel, aki örömmel fogadta el az ajándékot, biztosítva a városvezetést, hogy mindenki megkapja a neki szánt édességet. A város már évek óta nem fenntartója a kórháznak, mégis nagyon figyelmes az ott dolgozókkal, akik nemcsak Kalocsát, hanem annak több tízezer fős vonzáskörzetét is ellátják.

– A kórháznak 535 dolgozója van, nekik kedveskedtünk egy-egy karácsonyi diós bejglivel – mondta el dr. Filvig Géza. A polgármester emlékeztetett: a kórház már jó ideje nem önkormányzati fenntartású, de a kalocsaiak egészségügyi biztonságérzetét szolgálja, ezért gondolt rájuk a város egy kis ajándékkal.

– A kórházat kiemelt partnerünknek tekintjük, a jövőben is, így lehetőségeinkhez mérten igyekszünk segíteni a munkájukat – tette hozzá.

A városvezető leszögezte: jó a kapcsolat az önkormányzat és a kórház között, ezért lehetett sikeres minden Covid-dal kapcsolatos egyeztetés az elmúlt fél-háromnegyed évben. Az ünnepi sütemény „egy kis kedvesség”, amivel azt szeretnék jelezni az ápolók, orvosok és a teljes személyzet felé, hogy Kalocsa „nagyon hálás” mindazért, amit a járvány alatt tesznek az emberekért. Az átadón további kitartásra biztatta a kórház munkatársait, abban bízva, hogy ellenállnak a rájuk nehezedő egyre nagyobb nyomásnak.

Szivós Etelka főigazgató-helyettes, a dolgozóknak szánt bejglivel
Fotó: Gábor János

– Nagy jó munkát végeznek, ezért a hála és a köszönet, amivel talán egy kicsit oldani tudunk a helyzetükön – fogalmazott Filvig, hozzátéve: a város karácsonyi díszkivilágítását sem véletlenül bővítették pont a Kossuth Lajos utca, így a kórház felé.

– Ezekben a járványos időkben az ünnepi fény nyilván a dolgozók hangulatán is segít, hiszen az ünnepi hangulat eltereli a gondolataikat a nagy megterhelésekről – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában