Folytatják a telefonos beszélgetős szolgáltatást

A CédrusNet ismét elindítja – vagyis a tavasz után ismét folytatja – Halló, itt vagyok! telefonos szolgáltatását.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

A CédrusNet által működtetett Gondoskodó Szolgálat diszpécserirodáját tavasszal sok idős felhívta, és érezhető volt részükről a beszélgetés iránti igény, amely oldja a bezártságból adódó félelmeiket, feszültségüket és magányukat.

A problémára felfigyelve, a CédrusNet önkéntes csapata telefonos szolgálatot szervezett és indított el májusban. A hívásokat a SzuperNagyi és IdősLátogató tanfolyamot elvégzett szenior önkéntesek várták, elsősorban olyan idősektől, akik egy jóleső, kötetlen beszélgetésre vágynak. Fontos szempont volt, hogy az ügyeletet biztosító időseknek sem kellett otthonukat elhagyniuk, hiszen a Comnica Kft. felajánlásából ingyenesen használhatták a modern telefonos ügyfélszolgálati rendszert. Ezzel lehetővé vált, hogy egy időben akár többen is teljesíthessenek szolgálatot.

Mint azt a CédrusNettől megtudtuk, december 3-tól munkanapokon 15 és 18 óra között a 76/815-039-es számon, helyi tarifával hívható számon a felkészült önkéntesek ismét várják a telefonhívásokat.

– Célunk, hogy a magányos, elszigetelt, esetleg karanténban levő idősek hétköznapjait egy kedves beszélgetőtárs segítségével színesítsük, legyen egy ismerős hang, akit felhívhatnak, akivel megoszthatják gondolataikat, érzéseiket – mondta el Molnár Szilárd, a CédrusNet szakmai vezetője.

Délelőttönként az önkéntesek a Margaréta Otthon lakóival beszélgetnek a Telenor felajánlásának segítségével.

Bevásárlással, gyógyszerkiváltással és csekkbefizetéssel a Gondoskodó Szolgálat jelenleg is segíti elsősorban a fogyatékkal élők és a 65 év felettiek hétköznapjait, és azokét, akik nem tudnak segítséget kérni rokontól, szomszédtól, baráttól.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában