jótékonyság

2020.12.15. 18:21

Félezer csokoládét gyűjtöttek a gyerekek Kiskőrösön

A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Petőfi Sándor Általános Iskolája – KEVI – is csatlakozott a Karitáció Alapítvány felhívásához. Eddig félezer csokit gyűjtöttek össze.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Az alapítvány gyógyító bohócdoktorai az idén is elviszik az ünnepet a kórházakba. A szervezet több száz gyermek Karácsonyát szeretné boldoggá tenni azzal, hogy a kórházban fekvő gyerekeknek csokoládét ajándékoz.

A családjuktól elszakítva, magányosan, az otthon melegét nélkülözve ünneplő gyerekek karácsonya így szebbé válhat. A felhíváshoz csatlakozott a KEVI is. Érkeztek felajánlások a KEVI Harangvirág óvodájából, általános iskolájából és középiskolájából, de a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 1.b osztálya is hozzájárult a gyűjtéshez.

Az akciót Néző Vivien, a KEVI tanítója fogta össze. A csokik mellé apró ajándékok is készültek a gyerekek jóvoltából. Az üzenet, jókívánság sokat jelent azoknak a bent fekvőknek, akik hónapokon át küzdenek gyógyulásukért. Közösen éreztetjük, hogy nincsenek egyedül, és hogy milyen sokan gondolnak rájuk, ezáltal erőt tudnak meríteni, ami segíti őket a nehéz mindennapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában