Bezárt az óvoda Csólyospáloson és egy iskola Kunfehértón

Három óvodai dolgozó is koronavírusos lett a csólyospálosi óvodában, ezért az Oktatási Hivatal a fertőzés elterjedésének megakadályozása érdekében rendkívüli szünetet rendelt el, és december 10-ig bezáratta az intézményt. Egy koronavírusos pedagógus miatt bezárt a kunfehértói Borostyán Waldorf Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is, digitális oktatásra állt át az intézmény.

Pozsgai Ákos

Folyamatos a központilag elrendelt koronavírus-tesztelés a csólyopálosi oktatási intézményekben is. Hetente egyszer az óvodában és az iskolában is szűrik a dolgozókat.

– Csólyospáloson az előző héten mindkét feladatellátási helyen valamennyi dolgozó negatív mintát produkált. Sajnos viszont november 30-án, hétfőn, az óvodánkban három munkatársunknál kimutatták koronavírus-fertőzést, ezért az Oktatási Hivatal, a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében rendkívüli szünetet rendelt el.

Ez azt jelenti, hogy az intézmény december 10-ig zárva tart, azt látogatni nem lehet.

Amennyiben újabb váratlan esemény nem történik, az óvoda december 11-én, pénteken ismételten megnyithat – tájékoztatott Á. Fúrús János polgármester.

Bezárt a kunfehértói Borostyán Waldorf Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is, ahol egy pedagógusnál mutatta ki a gyorsteszt, hogy elkapta a koronavírust. Óvintézkedésként bezárták az iskolát és átálltak a digitális oktatásra – kaptuk a tájékoztatást az intézmény vezetésétől.

Kunfehértón a központilag elrendelt Covid-szűrés során a többi nevelő- és oktatóintézményben valamennyi dolgozó teszteredménye negatív lett. Információink szerint a Waldorf-iskola munkatársai között sem találtak újabb koronavírusos esetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában