Kerekegyháza/Budapest

2020.12.04. 14:00

A világjárványt mutatták be alkotásaikban

A Formáld a világod! Szabadfogású Számítógép Verseny 2020 eredményét a napokban hirdették ki.

Sebestyén Hajnalka

A Hoppe hoppe című pályamunka elnyerte a zsűri tetszését

Fotó: Petőfi Népe

A művek többek között kreatívan reagálnak az egész világot uraló járványhangulatra is, például vakcinakiszállítós futárjáték vagy maszkfelismerő kapurendszer programozásával. Az online kiállítással egybekötött megméretésen 13 pályaművet emelt ki és díjazott a zsűri, köztük a kerekegyházi diáklány, Bogár-Szabó Márta Hoppe hoppe című munkáját.

A C3 Alapítvány idén 18. alkalommal szervezte meg 19 év alatti fiataloknak szóló számítógépes versenyét. Célja, hogy a számítógép alternatív használati lehetőségeit bemutassa, valamint a 19 év alatti fiatalok generációjának újszerű gondolatait is közvetítse és azoknak bemutatkozási lehetőséget adjon.

Bogár-Szabó Márta
Fotó: Petőfi Népe

Idén is bármilyen informatikai megoldással lehetett pályázni. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazták. A kategóriák sokszínűsége megmutatkozik a nyertes alkotásokban is, melyeknek nagy része a koronavírus által kreált kihívásokra reagál.

A több mint 250 beérkezett pályázat közül zsűri által kiválasztott 13 nyertes ötletet 8 és 18 év közötti gyerekek valósították meg. Ezek egyike a kerekegyházi diáklány, Bogár-Szabó Márta Hoppe hoppe című munkája.

A Formáld a világod! címmel, digitális alkotásokból nyílt virtuális kiállítás a szervező C3 Alapítvány honlapján tekinthető meg. Ugyanitt megismerhető a verseny története, nyomon követhető a technológia robbanásszerű fejlődése, valamint a fiatalok évről évre megmutatkozó kreativitása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában