bács-kiskun / galériával

2020.12.08. 11:28

A külterületen élő idős rászorulóknak segítenek

Elkezdődött a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja. A Tárjátok ki a szíveteket! címmel évente meghirdetett akciósorozat keretében karácsonyig országszerte adományokkal segíti a segélyszervezet a családokat és a rászorulókat. Kelebián a külterületen egyedül élő rászorulókhoz a napokban juttatták el a tartós élelmiszerrel megpakolt csomagokat.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint az a Katolikus Karitász honlapján olvasható, a nélkülözőkért indított ünnepi összefogásnak kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Meleg otthont biztosítani téli ruhákkal, kályhákkal és tűzifával. Élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt, közös ünnepségre hívni a magányos és szegény körülmények között élő időseket, lakhatási támogatást adni, hogy emberi körülmények között élhessék a családok hétköznapjaikat és ünnepeiket.

Ennek megfelelően a Katolikus Karitász önkéntesei idén karácsonyig több száz családnak juttatnak el tartós élelmiszert. Az akció keretében a Katolikus Karitász központjából a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyén keresztül összesen kétszáz csomag érkezett Bács-Kiskun megyébe, ahol 33 Karitász-szervezet működik. A kelebiai Karitász-csoporthoz 13 csomag érkezett, amit szombat délelőtt vittek el a rászorulóknak.

– Tartós élelmiszerek vannak a csomagban, tészta, rizs, étolaj, konzerv, cukor, amit a külterületeken élő, főként egyedülálló rászorulóknak osztottunk ki a kelebiai polgárőrökkel közösen – mondta el a baon.hu-nak Horváth Zoltánné, a Katolikus Karitász kelebiai csoportjának vezetője.

Varga Sándor, a Kelebiai Polgárőr Egyesület elnöke kiemelte, hogy stratégiai együttműködés van a két szervezet között, ezért a legtöbb jótékonysági akcióban igyekeznek közreműködni.

– A 2015-ös migrációs válság kezdete óta határvédelmi polgárőr-egyesületként a feladatunk azzal bővült, hogy a tanyán élőket látogatjuk, hiszen ők voltak azok, akik veszélyeztetettek voltak. A polgárőrök a klasszikus bűnmegelőzési feladatok mellett kiemelt feladatuknak tekintik a tanyákon élő rászorulókkal való kapcsolattartást – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában