Újra átlépte a kétszázat az új fertőzöttek száma a megyében

A kedden közölt adatok szerint 201 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Bács-Kiskun megyében.

Zs. D.

Mint arról beszámoltunk, 5203 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 152 659 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3281 főre emelkedett, 34 185-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 115 193 fő. Az aktív fertőzöttek 23 százaléka, az elhunytak 26 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 7477 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 576-an vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

Bács-Kiskun megyében egy nap alatt 201 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta már 5848-an kapták el a koronavírust a megyében.

A Nemzeti Népegészszégügyi Központ (NNK) közlése szerint a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 46. heti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat, míg több városban, így Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában