Otthonmaradást kérnek a kalocsai óvodák

Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje kedden azzal a felhívással élt a városban élő kisgyermekes (elsősorban GYES-en és GYED-en lévő, vagy háztartásbeli, munkanélküli) szülők felé, hogy „amennyiben tehetik, gyermekeiket tartsák otthon a fertőzés lassítása érdekében”. Az intézményegyüttes – amely felöleli az önkormányzat összes óvodáját, valamint a bölcsődét – „a megemelkedett COVID-fertőzéssel küzdő betegek számával” indokolta a kérést.

Gábor János

Mint ismert, a város óvodái közül fertőzés miatt még egyet sem kellett bezárni, viszont az Újvárosi óvodára a fűtésrendszer hibája miatt lakat került, és az oda járó közel száz gyereket más intézményekhez irányították át – ez nyilván okoz némi zsúfoltságot. Nyitva tart a nemrég kibővített bölcsőde is, de az új épületrészeket engedélyek hiányában egyelőre nem lehet használni, ezért a szülők közreműködésével szintén szeretnék minimalizálni a létszámot.

A Katus Györgyné vezető óvónő által jegyzett közlemény hangsúlyozza: aki csak teheti, az vegye fontolóra, hogy saját maga oldja meg a gyermekfelügyeletet. Ha erre lehetőség nyílik, azt kérik, hogy az érintettek tájékoztassák az óvodapedagógusokat az otthonmaradásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában