KNP

2020.11.24. 20:39

Megtisztítják a hulladéktól a nemzeti parkot

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnál is több helyszínen zajlik a munka.

PN

A Tisztítsuk meg az országot! program keretében összesen 8200 köbméter illegálisan lerakott hulladékot szállítanak el nemzeti parki területekről.

A projekt célja, hogy elősegítsék az elmúlt évtizedekben a védett területeken felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolását.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnál is több helyszínen zajlik a munka.

Elsőként a gátéri Fehér-tó melletti védett Kis-puszta gyepéről távolítottak el 23 köbméter építési-bontási és háztartási hulladékot kézi és gépi erővel – számolt be róla honlapján a Kiskunsági Nemzeti Park.

Mint írják, a területen az utóbbi időben már legeltetni sem lehetett biztonságosan a sok szemét miatt.

A gyep nagy részét megtisztították, de mivel az évek során felhalmozódott illegális hulladékot már benőtte a fű, a munkálatok során újabb és újabb szeméthalmok bukkantak elő.

A nemzeti park igazgatósága éppen ezért a jövőben is folytatja a munkát annak érdekében, hogy teljesen megtisztítsák a Kis-pusztát az oda nem illő, jogellenesen elhelyezett építési törmelékektől és egyéb hulladékoktól – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában