Csátalja

2020.11.02. 11:30

Kitüntetést vehetett át Kovács Antal polgármester

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából kitüntetésben részesítette Áder János köztársasági elnök Kovács Antalt, Csátalja polgármesterét.

Márton Anna

Kovács Antal polgármester

Forrás: Petőfi Népe

A község fejlesztéséért, értékeinek megóvásáért, valamint a lakosság életkörülményeinek javítását szolgáló településvezetői munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A haza, a település és a megye szolgálatában eltöltött éveket ismerték el ezzel a kitüntetéssel.

Kovács Antal úgy érzi, az elismerés az elmúlt negyven évnek szól. Katonatisztként kezdte 1980-ban, húsz évet szolgált, majd ezt követően hat évig rendőrként és 18 éve polgármesterként dolgozik a magyar emberekért.

– A nemzeti identitás, a magyar hagyományok megőrzése, az identitásnövelés érdekében végzett munkám jele, hogy 2005-ben trianoni emlékművet készíttettem Csátalja parkjában. A hitvallásom: a magyar nemzetért, a magyar értékekért mindent megteszek, nekem fontos, hogy a Kárpát-medencében hosszú időn keresztül magyarok éljenek. Erre neveljük a gyerekeket a településen is, Csátalján már kiskorukban megkapják azt az indíttatást, hogy büszkék legyenek arra, hogy magyarnak születtek – mondta a kitüntetés átvétele után Kovács Antal.

Kovács Antal polgármester
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában