Idén nem jégkorizással kezdődik a tél Kecskeméten

Közeledik a tél, indul a karácsonyi forgatag, a város nagy része koricipőt ragad. Így fest egy átlagos november. Idén azonban a jégkorizás mellett sok más program is elmarad, legalábbis egy időre. A korlátozások felülírták a már megszokott, jól berögzült szokásokat, így rendhagyó módon, idén a Mikulást valóban mindenki az otthonában várja.

Morva Daniella

Forrás: Shutterstock

Bármennyire is a hideg évszakok velejárója a kellemes környezetben, zenével, forralt borral és világítással tarkított jégkorcsolyázás, idén – legalábbis a 30 napos korlátozás ideje alatt biztosan – zárva maradnak a Kecskeméti Műjégpálya kapui.

Nem csak a jégkorcsolyázást, de az advent közös megünneplését is nélkülöznünk kell 2020-ban, hiszen szintén a hétfői bejelentés következményeképpen marad el a Kecskeméti Adventi Vásár, amely november 28-án kezdődött volna az eredeti tervek szerint. A karácsonyi ételt, italt, kézműves termékeket és ajándéktárgyakat kínálók és kedvelők évről évre részei a forgatagnak, amely a megyeszékhely egyik legkedveltebb programja a téli hidegben.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont hófánk pályája a pandémiás helyzet súlyosbodása miatt átmenetileg szintén nem használható.

Ám hogy mégse maradjon téli, illetve karácsonyi hangulat nélkül Kecskemét, a város világításáról azért idén is gondoskodnak. A díszek felhelyezése megtörtént, így hamarosan csillogó pompában sétálhatunk keresztül a belvároson.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában