GALÉRIÁVAL

2020.11.20. 17:30

Idén is gyűjtik az adományokat a kecskeméti bevásárlóközpontban

A Malom Központ idén is összefog a kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével: a második emeleten újra adománygyűjtő pont nyílt, ahol egészen december 20-ig várják a felajánlásokat a nehéz körülmények között élő, sokgyermekes családoknak.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Rácz József, a bevásárlóközpontot üzemeltető MILL Partner Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetője elmondta: folytatni kívánták az elmúlt évek nemes hagyományát, főleg mert úgy látják, az idén minden eddiginél nagyobb szükség lehet a családoknak a segítségre.

– Próbáljuk az év folyamán is támogatni az egyesületet, így karácsony előtt pedig mindenképpen, hogy a gyerekeknek megszépítsük az ünnepet az ajándékokkal. Bízunk abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét több száz csomag gyűlik majd össze – tette hozzá Rácz József.

Elsősorban tartós élelmiszert (konzerv, olaj, só, cukor, liszt, tészta), tisztálkodási és tisztítószereket, takarót, jó minőségű ruhákat, könyveket, játékokat várnak, de mint azt Fehérné Nagy Emese, az egyesület elnöke hangsúlyozta: a taneszközöket, írószereket is szívesen fogadnak. Sok a tagcsaládoknál a tinédzser, akiknek a távoktatáshoz jól jöhet egy digitális eszköz, így nagy öröm lenne, ha esetleg feleslegessé vált tabletek, lapotopok is beérkeznének a gyűjtőpontra.

Az egyesület közreműködésével juttatják el a felajánlásokat a családoknak, hogy így könnyítsenek a szülők terhein, és tegyék a lehetőségekhez képest gondtalanná a karácsonyt.

A gyűjtőpont pénteki ünnepélyes megnyitóján részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is, aki nem érkezett üres kézzel, több ajándékcsomagot adott át a szervezőknek. Rövid beszédében kiemelte: most minden hasonló közösségi kezdeményezést, összefogást nagyon meg kell becsülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában