GALÉRIÁVAL

2020.11.03. 14:00

Esélyautó is segíti az időseket és a fogyatékkal élőket Kecskeméten

Egy Peugeot 308-ast kapott használatra a tavasszal elindult kecskeméti Gondoskodó Szolgálat, amely időseknek és fogyatékkal élőknek segít a bevásárlásban, gyógyszer kiváltásban, orvoshoz való eljutásban, csekkek befizetésében.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Júliusban álltak munkába Magyarország első esélyautói Szombathelyen, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a mozgássérültek, autisták, vakok, siketek és szellemi fogyatékosok mindennapjait. A kedvező ottani tapasztalatok miatt kereste meg Engert Jakabné kecskeméti alpolgármester az Esélyautó Magyarország Kft.-t, és vetette fel, hogy ha van rá lehetőség, a hírös város is csatlakozna a karitatív kezdeményezéshez. A tervből valóság lett: kedden délelőtt a főtéren egy Peugeot 308-as kulcsát vehette át Simon Péter, a Gondoskodó Szolgálat vezetője Karmazsin Sándortól, a Hovány Autó Planet Kft. ügyvezetőjétől. A nemes felajánlás a Peugeot kecskeméti márkakereskedése, valamint a P Automobil Import Kft., a Peugeot márka hivatalos magyarországi importőre közreműködésével jött létre.

Mint ismert, a CédrusNet keretei között működő szolgálatot az önkormányzat még márciusban, a járványhelyzet első napjaiban hozta létre, gyorsan reagálva a kialakult helyzetre. Több ezer idős és hátrányos helyzetű embert segítettek az elmúlt hónapokban bevásárlással, gyógyszer beszerzéssel, orvoshoz juttatással, csekkbefizetéssel. Munkájukat azóta is végzik, az Esélyautó pedig a járvány jelenlegi, második hullámában nagy segítséget, könnyítést jelenthet a napi kiszállítások megszervezésében. Engert Jakabné az ünnepélyes átadón elmondta: a szolgálat ugyan alapvetően az idős, egyedülálló, családra, szomszédra nemigen számítható kecskemétiek miatt szerveződött, de tavasszal is kivették már részüket a fogyatékkal élők orvoshoz való szállításában, gyógyszereik kiváltásában, erre az új autóval még több lehetőségük lesz.

Simon Pétertől megtudtuk: folyamatosan jelentkezik az igény a szolgálatra, az első hullámhoz képest most viszont sajnos kevesebb az önkéntesük, mert a cégek nem álltak le, és az iskolák nem zártak be, mint tavasszal. Aki kedvet, elhivatottságot érez, ideje engedi, és szívesen részt venne a szolgálat áldozatos tevékenységében, a diszpécsernél érdeklődhet a 06 20 556 3402-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában