Élelmiszercsomagokat kaptak a rászorulók Szabadszálláson

Közel négyszáz rászoruló kapott élelmiszercsomagot a napokban Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

Az időseknek és mozgásukban korlátozottaknak helybe vitték a segélycsomagot

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Az adományt a mélyszegénységben és a létminimum közelében élők, illetve a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek kapták meg.

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága, valamint a NAK-TAN Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft. a Magyarok kenyere program keretében ötszáz kilogramm finomlisztet ajánlott fel a Szabadszállási Alapszolgáltatási Központ részére. A helyi önkormányzat tartós élelmiszerekkel, burgonyával és hagymával egészítette ki a csomagot, illetve egy helyi vállalkozó cukorral járult hozzá a rászorulók megsegítéséhez. Az adományból mintegy kétszázötvenen részesültek – mondta el a baon.hu érdeklődésére Csavajda Márta, a Szabadszállási Alapszolgáltatási Központ vezetője.

Az élelmiszercsomagok egy részét kiszállították, a másik részét helyben vehették át a rászorulók. A napokban az Európai Unió által biztosított százötven élelmiszer- és higiéniai segélycsomag is gazdára talált, ami újabb könnyebbséget jelentett a nehéz helyzetben élők számára.

– Intézményünk karácsonyra is meg kívánja lepni a rászorulókat. Játékokat, könyveket gyűjtünk, melyeket a megfelelő fertőtlenítést követően juttatunk el a nehéz helyzetben lévő családoknak. Sikeresen pályáztunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez, és nyertünk százezer forintot, így édesség is kerül majd az ajándékok közé –tette hozzá Csavajda Márta intézményvezető.

Az időseknek és mozgásukban korlátozottaknak helybe vitték a segélycsomagot
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában