KECSKEMÉT

2020.11.20. 17:17

Az időjárás indokolja az etetők kihelyezését

Sulyok Ferenc, a Kefag Zrt. vezérigazgatója látogatott el a napokban a népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központba.

Sebestyén Hajnalka

Farkas P. József vette át a madáretetőket Sulyok Ferenctől 

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Nem érkezett üres kézzel, öt darab kitűnő minőségű madáretetőt adott át Farkas P. József alapító-igazgatónak.

A madáretetők kihelyezése része annak a természet-megőrzési projektnek, melyet a Kefag Zrt. indított útjára, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságával és a Magyar Madártani Egyesülettel közösen. Ennek keretében a megyében számos ponton raknak ki ilyen madáretetőket. A cél, hogy az emberek figyelmét felhívják a természet és az élővilág szeretetére.

Farkas P. József elmondta: minden évben helyeznek ki madáretetőket, támogatóik jóvoltából madáreleségből is jut bőven. Örömmel fogadták a Kefag új madáretetőit is, hiszen az időjárás, a hajnali fagyok már indokolják, hogy etessék a kis madarakat. Példaértékűnek tartja a Kefag és a társintézmények természet-megőrzési projektjét, melynek része a madáretetés, de ugyanolyan fontos pillére a természetben élő vadak ellátása is, melyet a szakemberek szintén biztosítanak.

Farkas P. József Sulyok Ferenccel közösen tervezte meg, melyik etető hova kerül az intézménynél, majd egy kis ajándékot adott át. A közelmúltban megjelent – a civil szervezet 15 éves fennállását összefoglaló – Wojtyla 15 című kötetet nyújtotta át neki az elmúlt években kialakult jó partneri kapcsolat tiszteletére.

Farkas P. József vette át a madáretetőket Sulyok Ferenctől
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában