Sok óvodába csak pár gyermek jár Kecskeméten

Nagyon sok óvodába alig két-három gyerek jár, ezt kihasználva az őszi szünet ideje alatt az összes óvoda fertőtlenítését elvégzik – közölte a kecskeméti polgármester. Információink szerint a Lánchíd utcai óvodában óvónők és dadák is megbetegedtek a koronavírustól, ezért az intézmény bezárt.

Hraskó István

A kicsik nem a megszokott óvónőkkel találkoznak majd

Forrás: Petőfi Népe

– Az új koronavírus második hulláma mindannyiunknak nagy kihívást jelent. A hétköznapok, mindennapi életünk megszervezése gyakran probléma. Köszönettel és tisztelettel tartozom mindazon szülőknek, akik óvodás gyermeküket lehetőség szerint próbálják otthon tartani, megoldani a felügyeletet az őszi szünetben, ezzel is kerülve a megfertőződés – közösségben kétségtelenül nagyobb – veszélyét – írta szerkesztőségünknek küldött közleményében Szemereyné Pataki Klaudia.

Mint a polgármester hozzátette, a tendenciát látja az óvodák által megküldött adatokból, hiszen nagyon sok helyen alig két-három gyerek jár az intézménybe.

Közölte, az óvodai ellátás alacsony igénybevétele lehetővé teszi, hogy jövő héten, az őszi szünet ideje alatt az összes óvoda fertőtlenítését elvégezzék. Ennek érdekében azoknál az oviknál, ahol tíznél kevesebb gyermek jár, átirányítják az ovisokat. Az óvodavezetők erről külön tájékoztatják majd a szülőket.

– Továbbra is kérem és előre köszönöm a szülők együttműködését. Az óvodai ellátást természetesen biztosítjuk, de mindannyiunk közös érdeke, hogy a fertőtlenítést mielőbb el tudjuk végezni – tette hozzá a polgármester.

Kérdésünkre Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője a közleményt azzal egészítette ki, hogy a családok huszonöt százaléka kért ügyeletet az őszi szünetre, de folyamatosan mondják vissza.

Információink szerint a Lánchíd utcai óvodában több óvónő és dajka is koronavírusos lett, ezért az óvoda bezárt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában