Megnyitották a halasi mobil járványkórházat

43 beteget szállítanak át csütörtökön a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén felhúzott mobil járványkórházba a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt fertőző épületében kialakított járványkórházból – tudtuk meg Dr. Szepesvári Szabolcstól, a halasi kórház főigazgatójától.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A tavasszal mindössze két és fél hét alatt felhúzott mobil járványkórházba három mentőautóval folyamatosan szállítják át a betegeket. Két autóban az igazoltan koronavírus-fertőzötteket – köztük intenzív ellátást igénylőket is-, egy másikban pedig a gyanús eseteket viszik.

Dr. Szepesvári Szabolcs a múlt héten az M1 híradójában már beszélt arról, hogy a járványügyi dinamika alapján valószínűleg hamarosan meg kell nyitni a 150 férőhelyes konténerlétesítményt, ahol vezényelt dolgozókkal folyik majd a munka. – Mindig az adott betegszámhoz igazítva érkeznek a mobil járványkórházba az átvezényelt szakdolgozók. Szeretném külön kifejezni a köszönetemet a bajai és a kecskeméti kollégáknak, akik most segítenek nekünk – hangsúlyozta, egyúttal hozzátette, hogy ez a kórház lesz a jövőben a Dél-Alföldön a Covid-pozitív betegek elsődleges ellátója.

A főigazgató érdeklődésünkre elmondta még, hogy a sajtóban megjelent korábbi hírekkel ellentétben a konténerkórház kiváló hűtő- és fűtőrendszerrel működik, tehát a betegek mindig az időjárásnak megfelelő, ideális környezetben gyógyulhatnak. – A téliesítés pedig jelenleg is zajlik, ami a külső technikai, épületgépészeti eszközök időjárás-állóságának és állagmegóvásának biztosítását jelenti. Az ehhez szükséges munkafolyamatok nem zavarják a betegellátást – tette hozzá.

Emellett a Szegedi úton – ahol a börtön és a konténerkórház is található – a halasi önkormányzat a napokban önerőből teljeskörűen felújíttatta az elavult és tönkrement szennyvízátemelő rendszert, így a mobil járványkórház folyamatos fertőtlenítést is végző szennyvízelvezetése biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában