Közel száz dolgozót vezényeltek át eddig Halasra

A koronavírus-járvány tavaszi első hulláma idején páratlan összefogás valósult meg Kiskunhalason is a kórházért. Több tízmillió forint értékű adomány érkezett az intézményhez, amelyek a mindennapi működéshez szükségesek. Az állampolgári fegyelemnek, az összefogásnak köszönhetően sikerült alacsonyan tartani a fertőzések számát országszerte. A második hullámban azonban a korábbinál erősebben támad a koronavírus, a megbetegedések száma sokszorosa az első hullámban tapasztaltaknak.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Halason továbbra is töretlen a kitartás a kórházi dolgozók mellett, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt napokban is számos felajánlás érkezett vállalkozóktól, különböző cégektől.

Jelenleg közel száz egészségügyi dolgozó van átvezényelve három megye több mint fél tucat kórházából a kiskunhalasi mobil járványkórházba, ahol már meghaladja a száz főt a koronavírussal kezelt betegek száma. Ha ilyen arányban növekszik a megbetegedések száma, akkor egy hét múlva megtelhet a százötven beteg fogadására alkalmas intézmény.

A járványkórházban több mint másfél száz ápoló és orvos dolgozik, a személyzet fő részét a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból kivezényelt szakdolgozók adják, a többi orvost és ápolót Bajáról, Kalocsáról, Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról vezényelték át.

– Fontos, hogy a hozzánk átvezényelt kollégák is jól érezzék magukat. Érezzék, hogy törődünk velük, így jött az ötlet, hogy a fiaim hétvégi horgászatából származó pontyokból Garas Ferenccel, a kiskunhalasi kórház Megyei Fertőző Osztályának vezető ápolójával közös halászléfőzésre vállalkoztunk. Összesen kilencven adagot készítettünk, és külön ügyeltünk arra is, hogy a szegedi halászlé mellé, a bajai kollégák megelégedésére tésztát is főzzünk – nyilatkozta hírportálunknak dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója, aki elmondta azt is, hogy körülbelül két-három napra van szükségük az átirányított kollégáknak arra, hogy beilleszkedjenek a mobil járványkórházban folyó munkába, és el tudják végezni a rájuk bízott feladatokat a helyi kollégákkal közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában