GALÉRIÁVAL

2020.10.22. 20:51

Az 1956-os forradalom eseményeire emlékeztek Kiskunfélegyházán

A Hősök parkjában felállított 56-os emlékműnél gyűltek össze a félegyháziak csütörtökön délután, hogy a 64 éve történt forradalmi eseményekre emlékezzenek.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Az ünnepi megemlékezésen Gombás Bende, Keserű Benedek, Seregély Csilla és Pallagi Lilla lépett fel. Műsoruk után a város vezetősége, a civil szervezetek, intézmények és a pártok képviselői helyezték el az emlékezés virágait az emlékműnél. A megemlékezés a városházán folytatódott, ahol a résztvevők megkoszorúzták Czakó Józsefnek, az 1956-os forradalom kiskunfélegyházi nemzeti tanács elnökének, a város örökös címzetes polgármesterének az emléktábláját.

Az ünnepi esemény a városi könyvtárban zárult, ahol Rieger Tibor Kossuth-díjas, Magyar Örökség-díjas szobrász műveiből nyílt kiállítás. A tárlatot dr. Feledy Balázs, Holló László-díjas művészeti író nyitotta meg. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester. Klarinéton közreműködött dr. Tóth Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában