galériával

2020.09.19. 21:17

Zajlik a Falvak Éjszakája Jakabszálláson

E hétvégén zajlik a VI. Falvak Éjszakája rendezvénysorozat Jakabszálláson. A járványhelyzet miatt szolidabb formában szervezték meg a programokat.

Sebestyén Hajnalka

Szombat délután tartották meg a 2019-ben született babák köszöntését a Parkerdő Új Életek sétányán. Szabó György Róbert polgármester köszöntötte a babákat és családjaikat. A 2019-ben született 35 jakabi kisbaba tiszteletére a sétányon újabb két rózsabokrot ültettek el, a neveket tartalmazó tábla mellé.

Ezt követően a színpadon folytatódott a műsor. A polgármester köszöntötte a jakabi lakosokat, majd nyitó gondolatai után a színpadra szólította az idei bor- és pálinkamustra díjazottjait. A borversenyt Berente János Kékfrankos rozéja nyerte. A 2. és 3. helyezést Ördög Antal szerezte meg, előbbit Saszla borával, utóbbit Kékfrankos Rozéjával érdemelte ki.

A pálinkamustrán a legjobbnak ifj. Miklovics László cserszegi fűszeres pálinkáját ítélték. A 2. helyezett a 92 éves id. Mészáros Jenőné törkölypálinkája lett, míg a 3. Petrányi Gábor Barnabás Aletta szőlő pálinkája. Különdíjban részesült Berente János mézes áfonyás pálinkája.

Az eredményhirdetés után Kothencz Lali énekes, majd a TST tánciskola szórakoztatta a közönséget. Az est zárásaként Hajmási Péter címmel operett gálát adott Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operetténekes, Pohly Boglárka platinalemezes énekesnő és Jenei Gábor táncos-komikus.

Vasárnap délután könyvbemutató, majd a Ludas Matyi népi színjáték szerepel a programban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában